top of page

Krishjälpspaket

I samarbete med det lokala byalaget "Ayuda a Ayudar" och mammagruppen "Club de madres - 14 de Junio" delar vi ut krishjälpspaket  i Santa Cruz de la Sierra, Bolivia där den ekonomiska utsattheten är stor. Då coronapandemin och dess följder kan klassas som en katastrof för många i fattiga länder är detta en del av vårt katastrofarbete. Hur många krishjälpspaket vi stöttar beror på hur mycket pengar som vi lyckas samla in.

Tre kvinnor som bor i det fattiga området plan 4000 har i augusti 2021 fått ca. 200 SEK vardera. De har alla svårt att få ihop till löpande utgifter, så som hyra och mat. En liten hjälp på vägen kan betyda allt!  

FLora_Clubdemadres.jpg
Calixta_Clubdemadres.jpg
Elena_Clubdemadres_edited.jpg

Många kvinnor kämpar bokstavligen för sin och sina familjers överlevnad. 

I slutet på juni 2021 hjälpte vi till att betala mediciner för tonåringen Lesley som har leukemi och vid den tidpunkten corona. Totalt skickade vi ca. 370 SEK. Lesley fick just då sjukhusvård, men nu bor han med sin mamma Yesenia och sina tre syskon igen. Utvöver all den stress och påfrestningar som Lesleys sjukdom innebär har Yesenia förlorat sitt jobb i och med coronapandemin.  Familjen är i en väldigt utsatt situation. Hjälp oss gärna att hjälpa!   

Lesley_2021_06_edited.jpg

Lesley vårdas på sjukhus för leukemi.

Yesena_2021_06_edited.jpg

Yesenia, hans mamma, har själv ansvar för fyra barn.

I mars 2021 finansierade vi krishjälpspaket med mat och andra förnödenheter till tre familjer som bor i kvarteret Barrio Navidad, Santa Cruz de la Sierra. Nedan visar stolta kvinnor med familjer upp de matpaket som de fick. De kunde själva bestämma vilka råvaror och förnödenheter deras respektive paket innehöll. Varje paket hade ett värde av knappt 300 SEK.  

IMG-20210316-WA0001_edited.jpg

Ensamstående mamma Maria Olivia fick ett matpaket. 

IMG-20210315-WA0008.jpg

Maria Magdalena bor ensam med sina fem barn. Hon fick ett matpaket samt medicin till sin arm. 

IMG-20210316-WA0000_edited.png

Irenia som bor med sina sex barn och barnbarn i ett rum med delat badrum fick också ett matpaket. 

bottom of page