top of page

SJÄLVGÅENDE PROJEKT

Vi är noga med att de projekt vi stöttar har goda effekter och att det fortsätter vara så över tid. De biståndsprojekt som vi inte längre stöttar finansiellt finns presenterade här. Vårt mål är att stötta hållbart bistånd, dvs. verksamhet/aktiviteter som drivs av våra lokala samarbetspartners och finns kvar efter det att vårt finansiella stöd tas bort.

Köksträdgårdar och kooperativ restaurang i Plan 4000 

Kvinnogruppen "Club de madres - 14 de junio" odlar grönsaker tilsammans sen i juni 2021. Med vår hjälp har medlemmarna både anlagt enskilda köksträdgårdar och gemensamma grönsaksland. Dessutom har de öppnat en kooperativ restaurang i sitt hemkvarter där de bland annat använder sig av grönsakerna som de odlar. För dem som har råd kostar en lunch lite mer än 8 SEK, ungefär halva priset jämfört med andra gatustånd och smårestauranger. De allra mest utsatta i deras kvarter får dock äta gratis. Vårt ekonomiska stöd till "Club de madres - 14 de Junio" upphörde i september 2021, men de fortsätter att sköta om sina grönsaksland och driva sin restaurang tillsammans. Totalt skickade vi drygt 10 000 SEK uppdelat på sju gånger under perioden maj - september 2021.

Carmen_mat_land_2021_09_04.jpg

"Club de madres - 14 de Junio" använder egenodlade grönsaker i sin kooperativa restaurang.

Kooperativ restaurang i Barrio Navidad 

I maj 2021 startade byalaget "Ayuda a ayudar"  kooperativ brödbakning och matlagning tack vare finansiellt stöd från oss. Tillsammans driver de nu en kooperativ restaurang i det fattiga området Barrio Navidad, Santa Cruz de la Sierra där de bor och verkar. De säljer mat på beställning och utöver försäljning skänker de bort mat till de allra mest utsatta i sitt kvarter.  Vårt ekonomiska stöd upphörde i juli 2021, men de fortsätter att driva sin restaurang tillsammans. Totalt skickade vi drygt 6900 SEK  uppdelat på fem gånger under perioden mars - juli 2021.

Almuerzo_solidaria_2021_06.jpg

På söndagar bjuder byalaget ”Ayuda a ayudar”  kvarterets barn på lunch.

bottom of page